Založ si blog

Hluk a prach

Pri sledovaní Témy dňa v stredu večer, v ktorej bol jediným hosťom Petra Bielika Richard Sulík a ústrednou témou Igor Matovič a neprávosti, ktorých sa na predsedovi SaS dopustil, mi nevdojak napadol bradatý vtip. Prevedený do súčasného štýlu jazykovej korektnosti ho stručne zopakujem:

  • Aký je extrémne pigmentovaný príslušník marginalizovanej sociálnej skupiny, keď spadne do vápna?
  • Biely.
  • A aký je, keď spadne druhýkrát?
  • Sprostý.

Milý pán minister hospodárstva by tiež kriticky mohol zhodnotiť svoj „podiel na spolitizovaní (ne)obyčajného Igora Matoviča“. Zabudol už, kto sa z posledných štyroch miest kandidátky SaS v roku 2010 „prekrúžkoval“ do NR SR? Na druhú stranu – na vrub I. M. a jeho štyroch „obyčajných“ možno pripísať aj „povalenie“ vlády I. Radičovej v roku 2012, keď hlasovali vedno s celým klubom SaS, takže nielen R. Sulík je zodpovedný „za návrat mafie“.

Z nedávnej kovidovej minulosti by R. Sulík nemal zabudnúť na tisícky životov, ktoré podľa vtedajšieho premiéra vyhasli jeho nečinnosťou (a odporúčal predsedovi SaS ísť kopať hroby), na Matovičom odhalené spolčovanie sa Sulíka s Ficom proti zvyšku koalície a na desiatky ďalších uštipačných poznámok a pripomienok, ktoré si zo strany „obyčajného“ koaličného partnera SaS počas spoločného vládnutia vypočula. A všetci by sme nemali zabudnúť na podraz Igora Matoviča na Rada Procházku, keď ho ako predsedu spriatelenej konkurenčnej strany vydieral ilegálnou nahrávkou. Ako to ovplyvnilo výsledok volieb v roku 2016 sa dnes už môžeme iba domnievať.

Z vývoja v ostatných dňoch by sme mohli nadobudnúť dojem, že „saskári“, keď už sú „bieli“, tak nechcú byť aj „sprostými“. Opak je však pravdou. Ostanú „bieli“, „sprostí“ a nepoučiteľní. Blížia sa komunálne voľby a začínajú sa črtať najrôznejšie koalície a „koalície“. Hádajte v koľkých obciach a v koľkých vyšších územných celkoch nájdu SaS a OĽaNO bez ohľadu na animozitu svojich náčelníkov spoločnú reč?

Keď som už vtipom začal, vtipom aj skončím. V časoch boľševickej zmeny, zvanej „perestrojka“ sa na otázku, čo to je, odpovedalo opisne:

  • Naber do putne hŕbu uhlia a vysyp ju na to isté miesto.
  • A kde je tá zmena?
  • V hluku a v prachu, ktorý to sprevádza.

Koaličná „kríza“, ktorú nám vládna štvorka servíruje, je – podobne ako v prípade prestavby bývalých vládnucich súdruhov – iba prachová clona a hluk nad hŕbou, ktorú si ešte treba podeliť.      

Demokrati a nové stranícke vetry.

08.03.2023

Janko Jesenský a jeho demokrati by na súčasnom Slovensku potichu mohli žasnúť. Trojnásobne odvolaný premiér s celou svojou vylepšenou partičkou sa stal volebným lídrom, nie však za OĽaNO, premenoval sa na „Demokratov“. Za tri dni s celou svojou vylepšenou partičkou zabudol na mládežnícku skupinku „Modrých“ a na Dzurindu. A Matovič nesoptí v [...]

Zachovajme si zdravý rozum

01.03.2023

Zdravý rozum Slovenskému národu nikdy nemohol chýbať, inak by už dávno zanikol v tisícročných premenách histórie a času. Región, s ktorým sme aj my úzko spätí, odjakživa nesie prvky kresťanskej a židovskej civilizácie a aj pre nás z toho platí celý rad záväzkov a pravidiel. Nie každý sa dopodrobna dokáže prehrabovať peripetiami [...]

Dôležitá úloha poľnohospodárstva a ako si koalícia s koalíciou navzájom mydlí schody

17.02.2023

V súčasnej dobe vojny s Ukrajinou a s ekonomickou, politickou a medzinárodnou krízou zohráva poľnohospodárstvo u nás rozhodujúcu a dôležitú úlohu. Čím viac sa budú spomenuté okolnosti vyostrovať, tým dôležitejšia bude otázka potravinovej sebestačnosti Slovenska a tiež porastie význam garancie domácich potravín. Okrem spomenutých [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Jozef Kamenický

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 56836x
Priemerná čítanosť článkov: 2186x

Autor blogu

Kategórie