Založ si blog

Na prahu nového roka – zdanie klame

Koncom decembra a začiatkom januára sa v médiách roztrhlo vrece so želaniami najrôznejších celebrít a politikov, ktorí sa vehementne snažia svojich prívržencov divákov, poslucháčov a čitateľov presvedčiť o tom, ako im ich šťastie, zdravie a spokojnosť ležia na srdci. Keby len desatina verejne prezentovaných „péefiek“ bola myslená vážne, ani by sme si už ani nemali čo želať. Nezaškodilo by však, vysvetliť hovoriacim hlavám z médií, čo od nich naozaj očakávame my.

Nie je to nič komplikované – želáme si iba, aby sa správali slušne a rozumne.

Za obyčajnú ľudskú slušnosť možno napríklad považovať to, že vládna partička, ktorej sa za dva roky podarilo prešustrovať pohodlnú ústavnú väčšinu, ktorá dokázala stratiť dôveru „vlastného“ parlamentu a ktorej verejná obľuba atakuje historické minimá, sa jednoducho odporúča a prioritne zorganizuje nové demokratické voľby. Napokon to, že padne vláda, nepredstavuje v demokratických krajinách žiadnu prírodnú pohromu, nepredstaviteľné je to iba v „demokraciách“ totalitného typu. Zo strany „najlepších“ premiérov a ministrov, akých kedy Slovensko v histórii malo (sic), však dookola počúvame verklíkové reči o slušnosti, o boji proti mafii a o akejsi spásnej „sedemdesiatšestke“, pričom elementárna logika hovorí, že tú mali hľadať pred hlasovaním o vyslovení nedôvery. Alebo ide o čosi iné?

Nakoniec sa snáď nedožijeme toho, aby sa hrdinné volebné víťazstvo OĽaNO z konca februára 2020 stalo dôvodom na vládu „rozviazaných rúk“ – a na večné časy! „Víťazný“ február z roku 1948, ktorý nám zabezpečil diktatúru na viac ako štyridsať rokov, nech je pre nás historickým mementom.

V prípade zdravého rozumu postačí, ak sa nám zo strany „pomazaných“ hláv nebudú minimálne nanucovať riešenia, ktoré sú v rozpore s prírodnými zákonmi. Boľševickí súdruhovia uznávali nezávislosť prírodných zákonov a dobre vedeli, že ich nedokážu zrušiť ani uznesenia straníckych zjazdov, no napriek tomu vedu (a aj všetko ostatné) v tábore mieru a socializmu direktívne riadil duševný „gigant“ Stalin, biológiu „koryfeji vedy“ ako Lysenko či Lepešinská, genetika a kybernetika boli buržoáznymi pavedami a obracať toky veľkých riek a rozkazovať vetru a dažďu boli úplné budovateľské maličkosti. Za pripomenutie stojí, že súčasné objavné experimenty s desiatkami deklarovaných ľudských pohlaví asi ťažko nájdu  oporu v elementárnej biológii (zaujímavé je, že v prípade zvierat a rastlín sa podobné úvahy zatiaľ akosi nerozvíjajú) a aj ideologická predstava úplnej náhrady spotreby energie zdrojmi zo slnečnej a z veternej energie celkom iste odporuje zákonom fyziky (termodynamiky).

Na prahu nového roka celkom iste postačí, ak sa politici, ktorí dostali privilégium viesť nás, budú riadiť elementárnou slušnosťou a zdravým rozumom. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že to ani nie je tak veľa.

No, ako sa hovorí, zdanie môže klamať!                

Demokrati a nové stranícke vetry.

08.03.2023

Janko Jesenský a jeho demokrati by na súčasnom Slovensku potichu mohli žasnúť. Trojnásobne odvolaný premiér s celou svojou vylepšenou partičkou sa stal volebným lídrom, nie však za OĽaNO, premenoval sa na „Demokratov“. Za tri dni s celou svojou vylepšenou partičkou zabudol na mládežnícku skupinku „Modrých“ a na Dzurindu. A Matovič nesoptí v [...]

Zachovajme si zdravý rozum

01.03.2023

Zdravý rozum Slovenskému národu nikdy nemohol chýbať, inak by už dávno zanikol v tisícročných premenách histórie a času. Región, s ktorým sme aj my úzko spätí, odjakživa nesie prvky kresťanskej a židovskej civilizácie a aj pre nás z toho platí celý rad záväzkov a pravidiel. Nie každý sa dopodrobna dokáže prehrabovať peripetiami [...]

Dôležitá úloha poľnohospodárstva a ako si koalícia s koalíciou navzájom mydlí schody

17.02.2023

V súčasnej dobe vojny s Ukrajinou a s ekonomickou, politickou a medzinárodnou krízou zohráva poľnohospodárstvo u nás rozhodujúcu a dôležitú úlohu. Čím viac sa budú spomenuté okolnosti vyostrovať, tým dôležitejšia bude otázka potravinovej sebestačnosti Slovenska a tiež porastie význam garancie domácich potravín. Okrem spomenutých [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Jozef Kamenický

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 57127x
Priemerná čítanosť článkov: 2197x

Autor blogu

Kategórie