Založ si blog

Niekto si z nás robí srandu

Z úst viacerých (najmenej dvoch) politikov sme na začiatku tohto roka mali možnosť počuť, že vo vianočnom období intenzívne pokračovali debaty o tajomnej „sedemdesiatšestke“, ktorá má pomôcť pri živote terajšej vlády v demisii. Nech rátame, ako rátame, tak 76 hlasov v NR SR môže súčasná „trojkoalícia“ získať iba za pomoci poslancov bývalého štvrtého koaličného partnera – SaS. Predseda tejto strany však verejne zakontroval, že on o žiadnych takých rokovaniach nevie a s ním veru nikto nehovoril. Uznávam, že na vzdelanie a úroveň členov slovenského parlamentu neexistujú žiadne kvalifikačné predpoklady, no predpoklad, že do 76 narátať vedia, mi pripadá ako úplne logický. Bolo by smutné, keby nás reálne skutky politikov mali v blízkej budúcnosti presviedčať o opaku.

Dôvodom na predstavy o pomyselnej „sedemdesiatšestke“ a na hľadanie nového alibi už pre tretiu verziu „najlepšej“ koaličnej vlády OĽaNO od roku 2020 je údajná potreba pomáhať ľuďom. Podľa prieskumov verejnej mienky (a nielen tých ostatných) sa však záujem verejnosti o nositeľov takejto pomoci už dlhodobo pohybuje na veľmi nízkej úrovni a určite nezodpovedá ústavnej väčšine po voľbách v roku 2020. Dokonca väčšina parlamentu, v ktorom by vláda mala za normálnych okolností pohodlnú väčšinu, jej vyslovila nedôveru a de facto ju poslala do histórie. Rečami o potrebách pracujúceho ľudu nás ohlupovali aj hlavokrkí reprezentanti revolučného predvoja robotníckej triedy v televíznych debatách v novembri 1989, no verejná mienka na ich „potreby“ kašľala a rezolútne ich poslala do histórie. (Na druhej strane, môžeme dlho diskutovať o tom, či sa revolučné nadšenie verejnosti náhodou neminulo účinkom.)

Do konca januára by koaliční partneri mali pani prezidentke predložiť menoslov 76 poslancov podporujúcich novú vládu, inak hrozí vytvorenie tzv. úradníckej vlády. Elementárna matematika (lepšie povedané: jednoduché počty) nepustia a podpora akejkoľvek ďalšej Hegerovej (Matovičovej) vláde sa v NR SR limitne blíži nule, takže v roku 2023 zažijeme na Slovensku asi dosť vládnej zábavy.

V najbližších parlamentných voľbách (a je jedno či predčasných alebo riadnych) by sme si ako voliči mali skontrolovať aspoň to, či kandidáti, ktorých nám jednotlivé strany ponúknu, vedia aspoň do sto narátať – a nie iba v prípade vlastnej výplaty!

Demokrati a nové stranícke vetry.

08.03.2023

Janko Jesenský a jeho demokrati by na súčasnom Slovensku potichu mohli žasnúť. Trojnásobne odvolaný premiér s celou svojou vylepšenou partičkou sa stal volebným lídrom, nie však za OĽaNO, premenoval sa na „Demokratov“. Za tri dni s celou svojou vylepšenou partičkou zabudol na mládežnícku skupinku „Modrých“ a na Dzurindu. A Matovič nesoptí v [...]

Zachovajme si zdravý rozum

01.03.2023

Zdravý rozum Slovenskému národu nikdy nemohol chýbať, inak by už dávno zanikol v tisícročných premenách histórie a času. Región, s ktorým sme aj my úzko spätí, odjakživa nesie prvky kresťanskej a židovskej civilizácie a aj pre nás z toho platí celý rad záväzkov a pravidiel. Nie každý sa dopodrobna dokáže prehrabovať peripetiami [...]

Dôležitá úloha poľnohospodárstva a ako si koalícia s koalíciou navzájom mydlí schody

17.02.2023

V súčasnej dobe vojny s Ukrajinou a s ekonomickou, politickou a medzinárodnou krízou zohráva poľnohospodárstvo u nás rozhodujúcu a dôležitú úlohu. Čím viac sa budú spomenuté okolnosti vyostrovať, tým dôležitejšia bude otázka potravinovej sebestačnosti Slovenska a tiež porastie význam garancie domácich potravín. Okrem spomenutých [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Jozef Kamenický

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 57587x
Priemerná čítanosť článkov: 2215x

Autor blogu

Kategórie